LIBANON

Processed with VSCO with hb1 preset

Nå er det nesten syv uker siden vi ankommet kystbyen, Beirut. Det er skikkelig deilig å se hav, gress og fjell med snø på toppen igjen. Libanon har så og si alt og vi digger det, men mest av alt digger vi det på grunn av folkene. Vi har blitt tatt i mot med åpne armer. Dersom dere enten besøker Jordan eller Libanon kommer dere til å bli overrasket over gjestfriheten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJes 29:17 ”Ennå bare en liten stund, så skal Libanon bli til fruktbar mark, og den fruktbare mark skal bli aktet som skog”

Her jobber vi gjennom Stefanusalliansen i Resurrection Church Beirut (RCB) som er en baptistkirke. Det er en voksende og nytenkende evangelisk kirke her i Beirut. Per dags dato er det tre gudstjenester i hovedkirken, slik at alle som vil kan komme. Noe som også er ganske kult er at den ene gudstjenesten vises på Sat 7, som er en kristen tv-kanal i Midtøsten. Altså hver søndag er det mer enn 3 millioner mennesker som får med seg gudstjenesten til RCB. Ikke nok med det, men denne kirken hjelper de syriske flyktningene, noe få kirker gjør i Libanon. Grunnen til at det er så få libanesere som ønsker å hjelpe syrerne er fordi Syria okkuperte Libanon i  nesten 30 år, fra 1976 til 2005. RCB har stått fram som et godt eksempel på tilgivelse og nestekjærlighet, og er framtidsrettet i alt de gjør.


IMG_0928-820x410Matt 6, 14 ”For dersom dere tilgir menneskene deres overtredelser, da skal også deres himmelske Far tilgi dere”

Vi kan med hånden på hjerte si at dagene kommer til å bli fylt opp med jobbjobbjobb. Det er skikkelig gøy.

Elena og Peder har startet et sosialt fritidstilbud for syriske flyktningbarn i Nabaa. Dette fritidstilbudet er to timer to dager i uken, og de barna som kommer hit er barn som ikke har fått plass på skole og generelt bare henger på gaten eller rundt foreldrene sine. Det går i leker, spill, oppgaver, sang og dans. Gjennom disse aktivitetene vil de lære barna litt engelsk, dele fra Bibelen og Guds kjærlighet. Dette programmet er helt nystartet, og det er vi som har hovedansvaret for å drive og gjennomføre det så lenge vi er her, noe som er utfordrende og veldig spennende og interessant. Resten av dagene jobber Elena og Peder på kirkekontoret i tillegg som hjelpelærere på LSP. LSP er en slags skoleerstatning for syriske flyktningbarn.

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Mens Ingunn og Ragnhild jobber på GROW.  En kristen barnehage som blir støttet av RCB. Det er for de som ikke har råd til å sende barna sine til en vanlig offentlig barnehage. Her møter vi barn (1-4år) fra mange forskjellige land som Syria, Egypt, Filipinene, Libanesere og Armenia. Flere av barna er fra familier som ikke vet hvordan de skal oppdra et barn. Det vil si at barna kommer til barnehagen med mange behov. Det er veldig utfordrende, spennende og et givende arbeid, og ekstra gøy er det når vi får gode relasjoner med barna og lærerne. Etterpå drar vi til kirken og hjelper til på LSP sammen med Elena og Peder.

Processed with VSCO with g3 presetIngunn jobber i avdelingen der barna er 2,8 – 3,2 år. Hver gang hun kommer på jobb spurter barna mot henne for å gi henne nuss på kinnet og en god klem. De har blitt veldig glad i henne. 

Processed with VSCO with a5 presetHer hadde vi pysjamasdag, noe som skapte god stemning. 

Processed with VSCO with a5 presetDe har blitt veldig glad i henne. Bare se på dette bildet her ^

Processed with VSCO with b1 presetRagnhild jobber i avdelingen for de minste barna og de er 1,0 – 1,4 år gamle. 

Processed with VSCO with fs4 presetHabibti = hjertet mitt og I LOVE YOU blir brukt mye i Ingunns og Ragnhilds hverdag.


Ikke nok med det, men på søndager er vi så heldige som hjelper til på søndagsskolen i kirken vår. Ragnhild er med barna fra 3-5 år, Elena fra 6-7 åringer mens Ingunn og Peder er med 8-10 åringene.

Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with fn16 preset

Vi kan med hånden på hjertet si at vi trives i Midtøstens Paris.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s