The International Children´s Day

Hei godtfolk! På mandag var vi så heldige som fikk være med på å dele ut barnebibler til to forskjellige kristne skoler i Amman. Ja, det er kristne skoler, men de fleste av barna er “kristne på papiret”. Det vil si at kristendommen fort bare kan bli noe en kun har i passet sitt. Mange av de vi besøkte hadde ikke hørt om Bibelen. Men hurra! Bibelselskapet i Jordan gjør en fantastisk jobb med akkurat det. Er det noe Bibelselskapet kan er det utlevering av Bibler, i tillegg til at de viser en enorm kjærlighet til alle rundt seg. Bare fordi det er ulovlig å drive evangelisering til muslimer, stopper det ikke Bibelselskapet fra å finne andre måter å formidle Guds kjærlighet. De ansatte er helt fantastiske, og det at samtlige elsker det de driver med gjør hele arbeidet dere så utrolig ekte.

Det at bibelselskapet er gode på å vise kjærlighet er helt essensielt og ekstremt betydningsfullt, i og med at det er mange som går med følelsen av at de har liten verdi. Når samfunnet forteller folk at kvinnen er til for å tjene mannen, og ingenting annet, har det naturligvis store konsekvenser for den enkelte. Av den grunn sniker mørket seg innpå, og den bringer håpløshet, tomhet og frykt med seg. Det kunne vært oss: meg, deg. Men det er det ikke. Alt vi vil er å vise kjærlighet. Behandle de som Guds mesterverk. For vi skal elske akkurat de som ikke elsker seg selv, så de kan se verdien de faktisk har.

Det er selvfølgelig ikke slik overalt her i Jordan, men det er allikevel med å prege samfunnet på ulike måter. Når det er sagt, så er det også mye vi kan ta til oss og lære av kulturen her: blant annet det tydelige fokuset på familien. I alle avgjørelser som blir tatt, er det viktig at hele familien får være med i diskusjonen, og helst skal alle være enige om hva som skal bli gjort. Det er altså ikke vanlig å flytte ut før man er gift. Før den tid får man både mat og ly hos foreldrene. Familiene her holder sammen, og det er viktig å bruke tid på det relasjonelle innenfor familien. Er det en i familien som flytter, kommer gjerne hele storfamilien og hjelper til. Om ett lem lider, lider alle lemmene sammen med det. Eller om ett lem blir æret, gleder alle lemmene sammen med det. Det er jo flere sider ved en sak, så det at familien er viktig kan også være utfordrende. Det kan være veldig vanskelig å ta individuelle valg som familien ikke er enig i, som for eksempel å konvertere, velge livspartner og jobb. Dette er elementer som jo går utover hele familien, men samtidig er det valg som kan påvirke livet ditt veldig negativt om det er et dårlig valg for deg selv.

Processed with VSCO with ke1 preset

Som dere ser er det Peder som bærer boksene. Er du mann, skal du bære. Ja, det er på grunn av stolthet og machokultur. Det er det mye av her nede.

Processed with VSCO with ke1 presetDet var ingen som sto stille her ute for å si det sånn! Vi var definitivt veldig glade for å se at både gutter og jenter spilte, det er viktig, og noe man ikke ser ellers i samfunnet.

Processed with VSCO with av4 presetHer venter vi i spenning med vår flotte sjef og venn Haya. Det er et privilegium å få jobbe med henne. Hun kan det å få andre opp og frem, og er ikke akkurat dårlig i det hun driver med!

Processed with VSCO with kx4 presetFør jobbet Haya som lærer og dette var noe som skinte gjennom….

Processed with VSCO with fn16 preset

Processed with VSCO with fn16 preset

Processed with VSCO with fn16 preset

Processed with VSCO with fr4 preset

Processed with VSCO with fr4 preset

 


Resten av uken har vi vært hjelpere på Alliance Academy som både er en barnehage og skole her i Amman. Det har både vært lærerikt og veldig koselig å tilbringe mye tid med små barn, men dagene ble også ganske lange og slitsomme, da vi måtte stå opp kl. 5 for å rekke skolebussen. Heldigvis fikk noen av oss sove på bussen eller lest Bibelen (ja, nå kan man lese bibelen offline på YouVersion), så det har gått veldig fint. En viktig motivasjon for oss var å se lærere, og øvrige ansatte, som elsket det de holdt på med. De var strenge (noe de måtte være, for enkelte klasser var langt over gjennomsnittet energiske), men de var fantastisk dyktige på å se hver enkelt. I tillegg viste de en god porsjon tålmodighet rundt barna. Dette gjorde at vi på tross av lange bussturer, og litt venting, var veldig takknemlige for å få hjelpe til på ulike måter. Det var også veldig fint å høre at vi ble satt stor pris på, og vi er glade for at arbeidet ble til gjensidig velsignelse.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s