For en start

Heisann, godtfolk!  Nå er vi kommet oss til rette i Amman. Gu så heldige vi er. Vi bor rett nedenfor  “Rainbow Street” og ovenfor “Downtown”. Lettere sagt midt i sentrum. Allerede på fredagen var vi med Bibelselskapet sitt HOPE team til en Ortodoks kirke her i Amman. Siden det var første gangen, var vi med som gjester og så hvordan de hadde “søndagsskole” for barna. I og med at Jordan er et Islamsk land har de fleste fri fredag og lørdag, og dermed holder de “søndagsskolen” på fredager.

Processed with VSCO with av4 presetHerlig utsikt fra gaten vår

Processed with VSCO with e4 presetProcessed with VSCO with c6 preset

En av mange koselige restauranter i Amman. I løpet av de første dagene har vi fått smake forskjellig jordansk mat. Vi må ærlig si at det er mange nye, interessante smaker. Noe av det vi lærer oss å like er kaffen her nede, tyrkisk kaffe. Det er kaffe blandet med sand, og ofte en hel del kardemomme. Heldige Peder likte den nye vrien med en gang, mens resten har fortsatt litt å lære.

Processed with VSCO with kp2 presetRoman Theatre

De siste dagene har vi også vært på sightseeing rundt omkring i Amman. Her har vi fått sett mye spennende. Særlig dette romerske amfiteatret, som trolig ble bygget rundt 100 år etter Kristus. Processed with VSCO with kp2 presetPeder, Elena, Ingunn og Ragnhild. 

Processed with VSCO with fp8 presetUtenfor The New Life Church. IMG_3710

I tillegg til sightseeing har vi vært på utkikk etter en menighet vi kan gå i. Ettersom de fleste kirkene her nede er på Arabisk, er det ikke fullt så mange vi kan velge mellom. Heldigvis jobber vi med supre folk, som tipset oss om The New Life Church. En kirke som oversetter fra Arabisk til Engelsk. Dit dro vi søndags morgen, men uheldigvis hadde de akkurat sluttet med tidlig gudstjeneste. Det resulterte til at vi gikk og lette etter en gudstjeneste i nærheten, uten hell. Vi prøvde igjen på kvelden og da var det gudstjeneste der. Hurra! Vi ble tatt godt imot, og pastoren i kirken virker utrolig dyktig. Etter gudstjenesten ble vi invitert til en bursdagsfeiring for en som går i menigheten. Det ble god stemning, og noen nye bekjentskap.

Mandag morgen fikk vi endelig møte mentoren vår her i Jordan. For en dame. Wow! De neste tre ukene skal vi ha undervisning med henne om språk, kultur og religion. Det er noe vi synes er interessant, og ser frem til å lære mer om. I morgen er vi invitert hjem til henne på en typisk jordansk frokost, så vi gleder oss til enda flere smaksopplevelser.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s